بتن لاتکس


پرسش و پاسخ فنی :


  • اگر به هر علتی در سطح بتن ترک ایجاد شود چگونه می توان انها را ترمیم نمود تا آب بندی شود و جلوی نفوذ یون کلر را بگیرد ؟

    معمولا" ترمیم ترکهایی که فعال نیستند می تواند اقدامی نتیجه بخش تلقی شود . ترمیم ترکها معمولا" به دو شیوه رایج تزریق و دیگری آماده سازی و پر کردن با ملات ریزدانه میسر است . هرچند در مواردی راهکارهایی نظیر دوختن توام با فشار و یا بکارگیری از موادی که به تدریج به پر کردن درز منجر می شوند نیز تجربه شده است اما رایج نیست. اماده سازی ترک با بریدن آن بصورت V و پر کردن آن با ملات ریزدانه سیمانی (®Softcoat) روش ترمیم ترک تلقی می شود به شرطی که عمق آن از ارتفاع آماده سازی شده بیشتر نباشد.
  • تفاوت ضدیخ و زودگیر بتن چیست؟

    ضد یخ بتن یک ماده افزودنی شیمیایی می باشد که باعث کاهش دمای انجماد آب بتن شده و مانع از یخ زدگی بتن یا ملات می شود ولی زودگیر بتن ماده ای می باشد که به شکل کاتالیزور عمل کرده و سرعت هیدراتاسیون سیمان را در دماهای پائین افزایش می دهد و سرعت گیرش بتن را بالابرده و مانع از جدایش (Segregation) در بتن در سنین اولیه می شود
  • در چه مواردی از زودگیر بتن پودری و در چه مواردی از رودگیر بتن مایع استفاده می شود؟

    بطور کلی استفاده ار افزودنی های مایع بهتر از بکارگیری نوع پودری آن (از یک جنس) می باشد زیرا عمل اختلاط به خوبی انجام می شود و همگنی حاصل می گردد. بنابراین استفاده از زودگیر مایع نیز ارجح است. اگر قرار باشد ماده زودگیر در پاشیدن بتن بکار رود، و بکارگیری روش تر مطرح باشد. مواد زودگیر اعم از پودری یا مایع در ساخت بتن می تواند بکار رود. در روش خشک، می توان مواد پودری را با مواد اولیه بتن ( سیمان و سنگدانه) مخلوط کرد. هم چنین می توان مواد زودگیر مایع را از طریق لوله آب به سر شیلنگی (افشانک) رسانید یا مواد پودری را در آب اختلاط حل نمود و بکار برد در صورتی حل مواد زودگیر امکان پذیر است که این مواد قابل حل باشد وگرنه تهیه زودگیر محلول میسر نیست. همه موارد فوق وقتی مطرح است که جنس مواد زودگیر پودری و مایع یکی باشد. در صورتیکه جنس آنها متفاوت باشد ممکن است تفاوتهای دیگری مطرح گردد.
  • آیا می توان از حباب زائی بتن برای نفوذ ناپذیر نمودن بتن استفاده نمود ؟

    استفاده از مواد حبابزا بویژه اگر با حفظ روانی و کاهش مصرف آب همراه باشد به کاهش نسبت آب به سیمان نیز منجر می شود و همراه با کاهش نفوذ پذیری ناشی از وجود حبابهای پراکنده ریز می تواند بسیار مفید باشد اما نفوذ ناپذیری کامل حاصل نمی گردد. با مصرف حباب زا جذب آب و جذب آب موئینه معمولا" کمتر می شود استفاده از نسبت آب به سیمان کم، با مصرف فوق روان کننده در کنار مصرف مواد بند کننده از نوع دافع آب یا انواع دیگر می تواند مفید واقع شود. بکارگیری حداکثر اندازه کوچکتر و با دانه بندی ریزتر و مواد پرکننده خنثی (پودرسنگ) یا مواد ریز معدنی فعال (پزولانها و سرباره ها) می تواند به کاهش نفوذ پذیری منجر گردد. اما در صورتیکه هدف از کاهش نفوذ پذیری و جذب آب، بهبود دوام تری و خشکی یا یخبندان و آبشدگی پی در پی هیچ ماده ای جایگزین ماده حبابزا نخواهد شد.

  • نحوه اثر روان کننده چگونه است ؟

    این مواد بر روی ذرات سیمان می نشینند و با باردار کردن ذرات سیمان، ایجاد نیروی دافعه بین ذرات می کنند بنابراین ذرات همدیگر را دفع کرده و بتن روان می شود.
  • چه تفاوتی بین روان کننده، فوق روان کننده و ابر روان کننده وجود دارد ؟

    روان کننده های بتن اولین نسل تولید شده افزودنی بتن می باشند که بر پایه لیگنوسولفونات بوده و معمولا" برای بتن های معمولی با نسبت آب به سیمان بیشتر از 0/45 کاربرد دارند. 
    فوق روان کننده ها دومین نسل تولید شده در خصوص روان کننده های بتن می باشند که بر پایه نفتالین سولفونات بوده و برای بتن های با نسبت آب به سیمان 0/4 الی 0/45 به کار می روند. 
    ابر روان کننده ها آخرین و جدیدترین نسل روان کننده هستند که بر پایه پلی کربکسیلات بوده و برای تولید بتن های ویژه از جمله بتن خود تراکم کاربرد دارند. این نوع روان کننده ها گران هستند و معمولا" برای بتن با نسبت آب به سیمان کمتر از 0/4 کاربرد دارند.
  • برای ترمیم سطوح بتنی متخلخل چه تمهیداتی باید انجام داد ؟

    با سلام

    برای ترمیم سطوح متخلخل با توجه به میزان تخلخل می توان از ترمیم کننده سطوح بتن استفاده کرد و در جاهایی که سطح بتن ریزی در معرض رطوبت می باشد می توان در پایان سطح را با چسب بتن آب بند کیورینگ کنید.

  • چگونه ترک های ایجاد شده در بتن را بگیریم به گونه ای که جلوی نفوذ کلر را بگیریم ؟

    با سلام

    معمولا ترمیم ترک هایی که فعال نیستند می تواند اقدامی نتیجه بخش باشد. 
    ترمیم ترک ها معمولا به دو شیوه صورت می گیرد :
    الف ) ترمیم توسط ملات های ترمیمی که این ملات ها می تواند ریزدانه و یا درشت دانه و یا الیاف دار باشد. استفاده از این نوع مواد ترمیمی با توجه به میزان ترک و نوع ترک مشخص می گردد. )
    ب ) تزریق موادی که مناسب نوع ترک باشد. برای ترمیم ابتدا باید سطح زیر کار را ااماده کرد سپس با روش مناسب اقدام به ترمیم کرد.
  • میزان مصرف استاندارد ژل میکروسیلیس چقدر می باشد ؟

    با سلام

    میزان مصرف استاندارد ژل میکروسیلیس حداقل 5 درصد وزن سیمان میباشد اما متاسفانه  شاهد آن هستیم که برخی از شرکتها میزان مصرف کمتری را پیشنهاد میکنند که هیچگونه پایه و اساس علمی ندارد و نتیجه لازم حاصل نمی شود.

  • دوام عایق ژیکابام چند سال می باشد ؟

    با سلام

    این عایق به اندازه ی عمر ساختمان دوام دارد ونیازی به تعمیر ندارد و از جمله خدماتی که این شرکت ارائه میکن ضمانت 10 ساله این عایق رطوبتی است.

  • کدام یک افزودنی های بتن دارای اهمیت بیشتری و صنعت ساختمان در آینده به اون نیاز بیشتری دارد ؟

    با سلام

    از جمله افزودنی های مهم صنعت ساختمان میتوان فوق روان کننده ها و ژل های میکروسیلیس را نام برد که در آینده جزء جدا ناپذیر از بتن های توانمند خواهند بود استفاده از این افزودنیها از بروز بسیاری از مشکلات بتن نظیر کرمو شدگی ترک های سطحی و ... جلوگیری میکند.



ارسال سوال جدید :